15.10.2010

Narusaippuatesti

Ostin tänään metallisen sydänmuffinssivuoan. Pähkäilin, että semmosella vois tehdä narusaippuoita kun poraa narulle reijät.

Porasin vaan yhteen reijät, se varmaan piisaa.Voi sitten käyttää muuhunkin. Poika kuulemma meinaa tehdä opelle joululahjaks naruttomat sydänsaippuat. Kuvasta näkee, että oon mää ainaki vähä kattonu sitä keskikohtaa etukäteen kerrankin, kun oon ihan viivankin vetäny, joka kyllä taitaa olla ihan vinksin vonksin :D

Muotti ei ihan kympillä toimi. Se on vähän huono kun reunat menee tolleen eri tasoihin, oli hankala saada irti. Irtisaaminen oli kyllä senkin vaikeeta, että unohdin sitten teipata noi narujen reijät ennen massan kaatoo...eli sieltä valu sitä aika huljakasti pitkiinsä ja narukin oli ihan soosissa. Kokeilin tällä viikolla aiemmin narusaippuaa isoon rahkapurkkiin samalla systeemillä ja maalarinteippi kyllä piti massan ihan hyvin sisällä. Jouduin siis taas veitsen kanssa vähän hääriin, siinä määrin, että jouduin saippuaa reunoista muotoileen että sain siistittyä ne lohmut. Saippua kyllä on tosiaan testiversio, pistän roskiin, oon sulatellu sen jo vaikka kuinka monta kertaa uusiks ja säilytelly suojatta. Tähän on lipsahtanu myös valkosta väriä jauheena, joka ei oo liuennu ja erottuu rumasti.


Sitten vielä keittiön hyllyasiaa.
Pellavanväristä pitsiä ostin tänään ja pistin niihin hyllyihin, mistä lähti ovet pari viikkoo sitten. Mun mielestä paljon paremman näkönen mitä ilman. 

Sattu jäämään yli sen verran, että sain liesituulettimen päälle hyllyihin kanssa.


Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Voi hitsi, hieno saippua ja hyvä idea! Todella kätevää kun sen voi ripustaa aina käytön jälkeen niin kuivuukin nopeammin. Ja tuo hylly-pitsi on myös nätti.

  VastaaPoista
 2. Voi oot kyllä reipas askartelija!! Ihanaa ideointia taas :) Ja hyllytkin näyttää oiken hyviltä pitsi koristuksineen!

  Kivaa viikonloppua sinnekkin!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahoton tykki oot näitä juttuja kokeilee.Mahtavaa.

  Upee saippua tuli.

  Pitsit hyllyn reunaankin on kivat.Millä kiinnitit.

  Mukavoo loppuviikkoo.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo hyllyjuttu! Nyt siis otit ne ovet pois niistä?
  Täytyy tulla teille ihastelemaan.

  Äläkä heitä roskiin kokeiluja vaan tuo meille :D

  VastaaPoista
 5. Kodinhenki, kiitos! Kätevämpi tosiaan kun saippua kiikkuu eikä loju :)

  aNNa, kiitos :)Hyvähän se on reippaana olla, kun ei tartte kodin ulkopuolelle töihin mennä...sitten kun pitää, niin totaalinen hyytyminen tulee...otetaan ny vielä kaikki irti :D

  JaanaElina, meinas vähän naurattaa toi tykki :D Kiitos!
  Pitsin pistin semmosella paksulla 2-puoleisella teipillä. Ei ollu sitä, millä aiemmin oon vitriinin hyllyjen reunaan laittanu. Se oli jotain 3M-teippiä, tää oli jotain halppisjuttua, jossa kuitenkin oli ihan samanlainen vihreevalkoruudullinen suojapaperi, mitä siinä kalliimmassa. Saas nähä mitenkä pitää. Taidan laitata kuumaliimaa, jos ei pidä.
  Kiitos samoin! :)

  Kiitos Emmi!:) Me otettiin ovet pois jo yli 2 vkoa sitte. Pitsit on mun idea, näyttää kuulemma virityksiltä :D :D
  Tervetuloo ihmetteleen!
  Oottelkaa vaan Joulupukkia :D

  VastaaPoista
 6. Kiva idea tuo naru/nauha saippuoihin. Täytynee kokeilla itsekin, niin ei saippuat lillu sitten kosteana pitkin kylppäriä :)

  Kauniit hyllyt pitseineen!

  Mukavaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat hyllyt! Ihanat pitsit! (sanoo pitsi-ihminen) :)
  Narusaippua on myös hieno idea! Meillä kerran sellainen olikin, jostain lahjaksi saatu ja toimi hienosti :) sen jälkeen, kun hoksattiin laittaa se roikkumaan muuanne, kuin suihkun alle :), jossa ensin huomaatta oli.
  "TYKKI", mikä tykki :) hyvin sanottu.
  Tehokas sellainen.
  tuksu

  VastaaPoista
 8. Virpi, Kiitos! :)Eikun kokeileen. Kattelin myös sellasia yksittäisiä ihan pikkusia kakkuvuokia, joista sais mukavasti muotin narusaippuaan. Perhonen jäi vähän mieltä kutkutteleen. Sillon vuosia sitten tein narusaippuita ihan jugurttipurkeista vaan.
  Kiitos, mukavaa lauantaita sinnekin! :)

  Tuksu, Kiitos! :) Juu, se vois säilyä pikkusen pitempään se saippua jos sitä ei siellä suihkun alla roikottele koko aikaa :D
  En kyllä tota tykkiä itte allekirjota :P :D

  VastaaPoista
 9. Näppärä idea tuo narusaippua juttu :)Kaunis tuli kaapista, pitsi kruunaa kaiken ♥

  VastaaPoista
 10. Kiitti Äiskä! Munkin mielestä hyllyt ny tosi nätit...tavaroitten laittelua niihin vois vielä vähän harjotella :D

  VastaaPoista
 11. Tartteeko niihin muotteihin tehdä niitä reikiä? Mitä jos valuttaa sitä massaa ensin vähän, sitten laittaa narun väliin ja kaataa muotin täyteen. Onnistuisko?
  Kaunishan tommonen sydänsaippua on!
  Kivat nuo viimeisen kuvan purkit, ei varmasti löydy ihan jokaiselta!:)

  Paula

  VastaaPoista
 12. Paula: Ei välttämättä tartte tehdä reikiä. Mun mielestä ei vaan sitä narua saa niin hyvin ja kivasti kun reijillä. Riippunee kyllä varmaan narustakin, että miten sen saa asettuun. Silleen oon tosiaan joskus tehny, että oon puolilleen kaatanu massaa ja antanu jähmettyä ja sitten toinen puolikas massaa päälle. Jos muistat, kun puhuin, että suunnitteilla oli niihin pieniin Aaltomaljoihin narusaippuat, niin siinähän pitää justiinsakin tehä ilman reikiä se homma. Voihan se olla, että mun tekniikka (niin mikä tekniikka :D) on vaan siltä osin ontuva ja sen saakin ihan kivasti...en oo vaan keksiny vielä miten. Pitää testailla.
  Viimesen kuvan purkit on munkin mielestä tosi kivat ja aika vanhat. Kirpparilta joskus ostettu, aika hauraassa kunnossa jo, eli niissä ei oo mulla mitään sisällä, koristeina vaan.

  VastaaPoista