6.9.2010

Epäonninen kupuprojekti

Eilen illalla oli tarkotus tehä kuvassa näkyvien tyyppinen lasikupu. Kuva Ajan Patinaa-kirjasta.

Oli lasikippo ja nuppi. Lisäks rautakaupasta ostettu 5 mm:n kaakeli/lasiporanterä.

Mies teki työt ja mää olin pelkkä statisti.
  
Teippiä porauskohtaan, ettei terä luista.

  
Keskikohta merkattiin, ettei reikä tuu ihan mihin sattuu.

Sitten porausta, painamatta.
  
Vettä koko ajan, ettei terä kuumene liikaa.

Porausta.
  

Ja porausta. Tuntu että menee sata vuotta tähän hommaan. Lisäks tuntu, ettei se terä uppoo ollenkaan. Myös Miehestä, en siis tällä kertaa ollu hätähousu (ainakaan yksinäni :D).
  

Sitten kun reikä synty, napsahti myös kulho halki. Isolle särölle eka, Mies sitten poras sen lopullisesti testimielessä halki.

 

Tänä iltana varmaan kokeillaan vähän eri lailla, josko onnistus. Pakko siis mennä käymään Fidalla :D Jos sieltä ei löydy kippoo, uhraan yhden salaattikulhoni sitten.


12 kommenttia:

 1. Alan katteleen kaapista kulhoja jos olis sopivia :D

  VastaaPoista
 2. Voi harmi.
  Luin jostain samantyyppisestä mallista,että kannattaa ensin porata pienellä terällä esim.3 mm,ja sitten suurentaa isolla terällä.Olisiko neuvosta apua.Arabian lautasiin ei saa sen ohjeen mukaan reikää millään,on niin kovaa ainetta.

  Toivottavasti seuraava onnistuu.=)

  VastaaPoista
 3. Voi harmitus, mutta tyyli näytti kyllä hyvältä ja se siinä harjaantuu samalla. Onnea seuraavaan! Alkoi itseänikin himoittamaan tuollainen kupu.;D

  Paula

  VastaaPoista
 4. Voihan......tosi kiva idea muuten mitä teet noista lasikulhoista ja kupeista =)

  VastaaPoista
 5. Minulla on tuo samainen kirja ja mietin katsoessani ohjetta, että mitenkähän mahtaisi onnistua...
  Ei siis kovin helppoa!

  VastaaPoista
 6. Voi harmitus, että pamahti koko kulho rikki!! NO, uutta kehiin vaan;) Pienempi terä porassa voi tuottaa tulosta, tai emmää tiedä, kun ei lasinporauksesta ole kokemusta.

  VastaaPoista
 7. Harmi! Mutta toisaalta, aina ei voi onnistua...joten uusi yritys. Fidassa Tampereella minäkin katselin kauniita lasikulhoja juurikin samaan tarkoitukseen :)
  KIITOS vielä voimahillosta sen voimalla mentiin. Sinulle on tunnustus blogissani. Ihan siksi, kun saan täällä käydä hakemassa iloa päivääni ja katsella kauniita käsiesi töitä, varastaa jotain itsellekin..
  KIITOS sinulle Ystäväni, kun Olet!
  tuksu

  VastaaPoista
 8. Äite, onko löytyny? Mulla ei oo kun yks ton rikkimenneen lisäks, mikä kävis kuvuks. Mutta en raaski sitä uhrata vielä ainakaan kun ei oo tekeminen selkärangassa.

  JaanaElina, kiitos vinkistä :) Kokeillaan tänään (jos ehditään) vielä sitä Miehen toista tapaa ja jos sittenkin vielä raksahtaa rikki, sitten ostaan pienempi terä.

  Kiitos Paula, onnee varmasti tarvitaan :)

  Annimuori, toi kirja kyllä pistää inspiraation suriseen :)

  Titti, täytyy sanoo, että multa ei ainakaan onnistus itte ton tekeminen. En jaksas painavaa konetta pitää niin kauan paikallaan painamatta. Saati kaikki muut seikat.

  Liisa, totta uutta kehiin. Kirpparit on väärällään kauniita kippoja. Tosin, nyt kun oikein kävin ettimässä sellasta, niin ei tasan varmasti missään...:P No, yks sentään löyty...vähän pieni mun makuun, mutta testikappaleena ihan hyvä.

  Kivaa, kiitos paljon Tuksu tunnustuksesta! :) Vuorotellen siis käydään ammentamassa!
  Nokian Fidalla ei kyllä ollu kippoja ollenkaan, tai muutama, muttei oikeenlainen ja jos oli oikeenlainen, oli ihan naarmuilla. Mutta oli siellä astiat -20%. Ostin ruusukuppeja aluslautasineen 32 snt/kpl! Nyt sitten odottelen, että kaivaako mies rälläkän esille vai jotkut pihdit, että saan niitä mun kynttiläkruunuun...

  VastaaPoista
 9. Harmi ettei toteutus onnistunu, huippuidea kuitenkin! Toivottavasti keksitte mikä oli vikana ja saatte tehtyä uuden :) Edellisen postauksen kerrosvadista tykkään kovasti <3

  VastaaPoista
 10. Sinulle on jotain kivaa blogissani.

  VastaaPoista
 11. aNNa, juu me kyllä kokeillaan (nyt on pari vaihtoehtoo millä kokeilla) kuhan tästä vaan kerkeis...justiinsa sillon kun ois jotain kivaa, niin menee aika ja energia muuhun...mutta eiköhän sitä taas kohta...toivottavasti :D

  Kiitos Liisa! :) Pistelen eteenpäin kun kerkeen.

  VastaaPoista
 12. Valitettavaa, mutta oikeastaan tää oli aika hauskasti kirjoitettu, ja mä rävähdin täällä nauruun. Surkea loppu kulholle, mutta kymmenen pisteen yritys. :)

  Edellisen postauksen kerroskulho on aikasta hieno sovellus, ja tuo kummilusikkataulu, ai juku, niin hieno!

  VastaaPoista