24.9.2010

Kurpitsalyhdyt

En voinu vastustaa näitä pikkuveijareita kun näin S-Marketin vihannesosastolla! Oli nää kaks ja sitten sellanen iso jättimäinen vihree rumilus. Vaikka on liian aikasta jos Halloweenia ajattelee ja  vaikka nää on liian pieniä. Katotaan kuinka pitkälle säilyvät. Joku vuosi takaperin tein semmosen ison kurpitsalyhdyn ja se kyllä pysy ainakin kuukauden ihan hyvänä ulkona, vaikka välillä oli pakkasta ja välillä sato vettä. Nyt ajattelin, että pidän nää verannalla, mutta näähän kerää niitä ihania pikkukärpäsiä joita omenatkin....mietinnässä siis mihin nää menee.
Koitin tehdä ilosen näkösiä, mutta aika häijyt on hymyt :P :D
Koversin kanteen aukkoja kanssa, kun ovat niin pikkuset. Meinaan poltella vaan parafiinikynttilöitä näissä, siinä uskossa ettei ne kuumene niin paljon. Kuvausta varten sytytin ne nyt tohon verannalle, mutta en meinaa siinä poltella vaan pihalla.

Sisuksesta en tiä oisko jotain pitäny koittaa värkätä..kovin oli vastenmielisen olosta mössöö. Edelliskerran kun tein olin varautunu piirakkaresepteillä ja tarvikkeilla, mutta se iso mötikkä oli tyhjää täynnä! Nyt en sitten varautunu mitenkään ja sisukset meni roskiin. Ehkä seuraavalla kerralla ;)

Aurinkoista viikonloppua!

17 kommenttia:

 1. IHANAT!!! Oliko kova työ kovertaa, eikö ne aika kovakuoriset nuo kurpitsat ole? Mutta tosi tunnelmalliset tuli, Halloween saa jo saapua!!:)

  Kiitos postista!! Nyt tulivat postilaatikkoon asti ja taas saa ideat pursua!!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi että...Veikeet.Ja niin ovat iloisen näköisiä kavereita.
  Toisella on hammaskin puhennut.

  Olishan niistä sisuksista kai hyvä piiras tullut,mutta en osaisi itsekään oikein mitään sisuksesta tehdä.Eikös se ole vaan aika höttöö.Ainakin sen oli minkä kerran sain lahjaksi.

  Meidän kani olis ainakin siemenet syöny jos niitä olis ollut.Syö aina ekana siemenseoksestakin kurpitsan siemenet.=)Lapsi tuli heti nääs mieleen.

  Toivottavasti kestävät pitkään,ovat kyllä niin veikeät.
  Mukavoo viikonloppuu sinne.

  VastaaPoista
 3. Tosi hienosti onnistui kurpitsalyhdyt! Pitäisi varmaan itsekin kokeilla tehdä, noi on hauskat :)

  VastaaPoista
 4. IHANAT ja HAUSKAT!:D
  Oiskohan siitä sisällyksestä saanu jonkinlaista kurpitsa-pikkelsiä? En kyllä oo koskaan tehny, en tiiä.

  Hyvää viikonloppua!
  Paula

  VastaaPoista
 5. Liisa: Kiitos!:)Kovin työ oli leikata hattu irti ja leikata noi silmät ja muut. Kuori oli tosi kovaa ja veitsi ei meinannu upota millään ensin. Piti vaihtaa lyhyempään versioon kun alko näyttään siltä, että multa irtoo kanssa samalla jotain elimiä kun sitä pitkää puukkoo kotiin saada läpi. Sisus lähti sitten aika vaivattomasti ruokalusikalla.
  No, jee, kohta taas saadaan ihastella sun blogissa jotain pesulahenkari-ihanuuksia! Alko itteekin vähä houkuttaan, että jos jotain koittas väännellä, muttei oo mitään varsinaista ideaa vielä. Kuhan vaan vääntelisin :D :D

  JaanaElina: No, hyvä että näät ne ilosina etkä niin häijyinä. Ilosia niitten pitkin olla. Joo, sisus oli tosiaan ihan höttöö (ja sitä oli aika vähän)...joka oli täynnä niitä siemeniä...Höttö vaikutti käyttökelvottomalta, mutta kaippa siitä ois sitä piirakkaa saanu tehtyä. Siemeniä mietin, että oisko ne ollu ihan ihmissyötäviä, jos ne ois kuivannu tai jotain. Myydäänhän sitä ihan pusseissakin kurpitsansiemeniä...nyt on tietty taas myöhästä näitä miettiä ku ovat roskissa jo. Vois joskus tehdä taustatutkimusta etukäteen eikä vaan tehä hötkeltää :D :D
  Kiitos samoin sinne! :)

  Kiitos Jeppu! :) Eikun kokeileen!

  VastaaPoista
 6. Kyllä onnistui hyvin :) Hienot ♥ Sisuksesta olisi tullut hilloa omenan kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Paula! :)
  Ois siitä varmaan pikkelsiäkin saanu.Eikun pikkelsihän on sellasta kuutioo, ton sisällys oli höttöö...oli siellä reunoilla kyllä sitä kovempaakin, mutta ei mitenkään hirveesti, koska piti sitä seinääkin jättää, ettei lahoo koko hoito. Pitäs olla varmaan vähän enemmän tai isompia, jos meinais jotain ihan oikeesti saada tehtyä. Tästä viisastuneena tutkin asiaa, ennkun seurravan kerran alan lyhtyjen tekoon.

  VastaaPoista
 8. Kylläpäs nyt kaikki kerkee väliin kun tupellan tän kirjottamisen kanssa :D :D
  Äite, no ei sitten tullu puheeks...sulle ois säkillinen omenoita verannalla...oisin säästäny sisälmykset sulle, jos oisin tienny :D :D

  VastaaPoista
 9. Hahaa! Mainiot! :D
  Aika tuimat ilmeet niillä kyllä on, ihan kuin katsoisivat että jotain pahaa on niille tehty! :D

  VastaaPoista
 10. Ihastuttavia lyhtyjä! Viime syksynä teimme siskojen kanssa saunaillan aikana ja sit sytyttelimme niitä pihasaunan läheisyyteen. Kaunista oli. Ja varsinkin niiden tekeminen oli hauskaa porukalla! :)

  VastaaPoista
 11. Onpas somat lyhdyt. Jos kuistilla säilytät, suihkauta sisään ihan tavallista kärpäsmyrkkyä. Haisee vain hetken, mutta tappaa pikkukärpäset pitkäksi aikaa:)
  On niin iloiset veitikat nuo lyhtysi :)
  Mukavaa viikonloppua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 12. Aivan älyttömän makeet! Ja koskaan ei ole liian aikaista halloweenille! :D Ihanasti oot uudistanu blogin ulkoasua, tykkään. :)

  VastaaPoista
 13. Onpa kauniit ja vekkulit tunnelmantuojat.

  VastaaPoista
 14. Kiitosta kaikille kivoista kommenteista! :)

  Kiitos Tuksulle vinkistä, pistän käytäntöön!

  VastaaPoista
 15. Kivat halloween lyhdyt!
  Mulla on iso kurpitsa oottaa H- hetkeä ja mietinkin miten sen kaiverran, mutta nytpä näen blogistasi, kiitos ♥

  VastaaPoista