14.10.2010

Piparkakkumuottikoriste ja muutakin juttua

Viime aamuyöllä samaan aikaan kun horroksessa kuuntelin Tipun touhuiluja suunnitelin vähän askarteluhommia. Piparkakkumuottijuttuja vilisi silmissä. Oli yksinkertasena ja oli kahta samanlaista sisäkkäin, isoo ja pientä. Aamulla heti ekana oli mielessä, että pitää saada kirpputorilta piparkakkumuotteja. Omia, käytössä olevia, en raaski alkaa räpeltään.
Vein Fidalle tavaraa (rasti seinään!) ja sieltä sitten katoin muotteja. Yks vaan oli, mutta se piisas että pääsin kokeileen. "Painokahvan" nipsautin irti (jäi ruma jälki), sitten porasin reijät. Porasin alaskin, vaikken nyt sitten mitään siihen laittanukkaan, oli ihan kiva tommosena yksinkertasena mun mielestä.
Pitää kai näitäkin muutama ainakin tehä lisää...Vaikka en yhtään tiä mihin laittasin. Kuuseen en voi laittaa, kun siellä kuuluu olla ne koristeet mitkä siellä nyt on jo ollu, jonkun vuoden :P :D Meillä alkaa keittiö olla aika vuoka/muottikuorrutteinen...

Helmilähetys tuli ja Poika oli innoissaan. Yritin puhua, että ois tehny sen edellisen puuvillalankaan tehdyn nyt nyöriin uusiks, kun tuli niitä magneettilukkojakin. Mutta ei, ei kuulemma huvita samaa tehdä uudelleen...Äitiinsä tullu :D :D Yhen tämmösen merirosvovaikutteisen sitten värkkäili. Jäi vielä pujoteltavaa syyslomallekin.
Tein Tipulle kanssa rannekorun, piti kuvata, mutta neiti ehti laittaan hyvään talteen minuutissa(kun hain kameraa)...ja sillä tiellä on...Tipu oli kanssa tosi kiinnostunu, roikku koko ajan jalassa ja hoki korua kun koitin otta kurtussa saada sitä nyöriä pienten puuhelmien läpi. Jospa Kummitäti ens viikolla tekis Tipsulle jonkun kivan kaulakorun ;)

Koska siellä Fidalla olin ja kävin, niin en sieltä ihan yhden piparkakkumuotin kanssa ulos tullu...isoja leivosvuokia löyty 12 kpl, pari sinistä maisemalautasta. Melkein jo liimasin tossa yhden  3-kerrosvadin, mutta odottelen sittenkin jos osuis silmiin leivoslautanen, niin se ois paras sinne päälimmäiseks. Iso peltipurkki löyty kanssa. Kyljet on ihan valkeet vaan, mutta päältä niin nätti!

Muovinen kaunotar lähti kanssa meille kavereittensa luo :D








14 kommenttia:

  1. Kiva tuo possu ♥
    Poika alkaa olla oikein tekijä noissa koru jutuissa, hienon on taas tehnyt :) Kauniita tavaroita on lähtenyt matkaan ,Fida tuntuu olevan hyvä paikka :) Ruusukansi on mhieno ♥

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti purkki, en oo tommosta ennen nähnykkään :) Mun kans tekis mieli lisää piparkakkumuotti jutskuja, mutta minne ne tungen?? Mulla menee joulukuuseen ne perinteiset lasikoristeet ja enkelit.. Ajattelin kylläkin semmosta yhtä kivaa ideaa...pöytäkuusta! :)

    VastaaPoista
  3. Piparimuotit on kyl koristeina tosi nättejä... Vois jouluksi jotain semmosta tehä itellekki...

    VastaaPoista
  4. Äite, kiitti :) Poikahan on aina tykänny koruista ja nyt oikeestaan eka kerran innostu väsäileen kunnolla. Fidalla on ne hyvät hetkensä :D

    Sanna-Pauliina, en oo määkään tommosta purkkia koskaan nähny. On aika iso.Sulla on vissiin vanhassa blogissa jotain piparimuottijuttuja vai onko mulla menny ohi nyt jotain? Pitääpä käydä tutkimassa paremmalla ajalla. Pöytäkuusi onkin kiva idea...pitää vaan aika iso kuusi olla sekin, jos meinaa noita ihan peruskokosia piparimuotteja laitella. Meillä on varmaan kaikki ovenkahvat sun muut täynnä Joulun aikaan vuokakoristeita sun muita :D

    VastaaPoista
  5. Sari, ja nyt kun alat kirpparilta niitä muotteja katteleen, niin et kuiteskaan löydä...mulle käy AINA niin...tai no, löysinhän mää tänäänkin yhden :D

    VastaaPoista
  6. Yritin jo eilen tänne kirjoitella, mutta heitti mut aina pihalle..

    Kaunis tuo piparimuottikoriste, mistä olet noita timanttihelmiä ostanut? tahtoo kans ,muttei löydä.

    Wau mikä pojan koru♥

    VastaaPoista
  7. Mun pitää kans katella noita piparimuotteja,josko löytäis.Tuo on aika kiva idis.
    Mulla ois sarja äiskän vanhoja piparimuotteja,mutta niitä en raahi tuunata.Ne on ihan piparikäytössä.

    Eilen suunnittelin piirakkavuoka kelloa keittiöön.Löysin vanhan tiimari kellon,josta aattelin ottaa koneiston.Itse asiassa irroitin jo koneiston,mutta jäi kesken,kun en jaksanut lähteä etsimään poraa ja mieskin illalla vaihtoi autoonsa talvirenkaita,ja oli sit niin väsynyt etten kehdannut häiritä sohvaunia.

    Upea koru pojalla.

    Mukavaa päivää sinne.

    VastaaPoista
  8. Oi jukra tuota Ruusupurkkia Se on silmiä häikäisevän kaunis :)
    Millä Fidalla käyt? Mä yleensä käyn Hämeenlinnassa, (on meiltä lyhempi matka sinne), mutta kun Tampereelle on asiaa, käyn siellä, Tullitorin lähellä, toiselle puolen tietä kääntyvällä tiellä. Siis Asemalta katsoen vasemmalle... (olihan selvästi selostettu) Mietin vaan, että onko Tampereella joku toinenkin Fida. Mä oon jotenkin tykästynyt siihen kirppariin. Rahat menee "tarkoitukseen", tavara on hyväkuntoista, eikä yleensä maksa mansikoita. Mieleeni tuli tuo viimeisin ostos, priimakuntoinen tuoli, jonka muistatkin, sehän maksoi 42 euroa :)
    Mukavaa päivää sinne!
    tuksu

    VastaaPoista
  9. Ihania nuo piparikoristeet. Täytyypä kaivella ylijäämämuotteja, ja väkerrellä itsellekin! Todella olet kyllä näppärä.
    Ihastuttava on tuo purkkikin!
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  10. Poika kiitteli kovasti kehuista :)
    Suunnittelee tässä jo omaa blogia :D :D

    Liisa, tuntuu viskovan itte kutakin välillä ulos tää systeemi :P
    Timanttihelmet oon ehkä ostanu joskus Tiimarista. Tänään kävin, muttei nyt ainakaan ollu siellä missä kävin. Kyllähän ne valikoimat saattaa vaihdella. Löysin toisenlaisia, ehkä kuitenki vähä liian isoja.

    JaanaElina, Äitellä on kanssa jotain lapsuudenaikasia muotteja ja eilen vähän suunniteltiin, että jos tekis niistä köynnöksen. Ne ei kyllä oo enää käytössä ja lojuvat jossain kaapin kätköissä. Semmosessa tapauksessa mää oon sitä mieltä, että niille vois tehdä jotain, että ne sais esille, ennemmin siis kun että ne on jossain piilossa. Tuunauksen jälkeen niistä kuitenkin näkee ihan selvästi mitä ne on ollukki aikanaan ja mikäs sen ihanampaa kun kattella niitä Joulun ajan omassa keittiössä vaikkei niillä enää leivokaan ja muistella sitä aikaa kun on leivottu :) Ymmärrän kyllä, että jotkut haluaa säilyttää esineet ja astiat sellasina mikskä ne on suunniteltu ja tehty ja mikä jottei, jokainen tavallaan :) Enkä määkään käytössä olevia alkais tuunaan.
    Yritin tänään taas kattella kirpparilta piparimuotteja, niin ei varmasti ollu :D Mietin, että voishan sitä ostaa uusia ja spreijata ne vaikka valkosiks jos siltä tuntuu, ohan noita vaihtoehtoja kun alkaa miettiin.
    Vitsit, tulee varmaan hieno siitä kellosta!!Joo, se on hyvä ootella, että Mies on hyvin levänny kun aletaan tuunaus ja nikakrointipuuhiin :D
    Kiitos samoin sulle! :)

    Tuksu, meillä on täällä Nokialla ihan oma Fida ja käyn useemmiten siinä. Taidat käydä, jos oikein ymmärsin Tammelassa Fidassa. Sitten on Fidat Satakunnankadulla, Anttilan takana ja kolmas löytyy Metson vierestä. Mää käyn jommalla kummalla niistä sillon kun käyn Treellä. Mutta harvemmin, oon vähä laiska lähteen keskustaan. Tykkään ittekkin siitä, että rahat menee hyvään. Välillä vaan ihmetyttää ne hinnat ja tavaran laatu. Enkä tarkota, että siellä pitäs jotain arabiaa myydä markalla, vaan että esim. myynnissä on jotain lasten pureskeltuja nokkamukeja kahdella eurolla! Riippuu ihan selvästi aina vähän siitä, kuka on hinnotellu, ainakin täällä meillä. Kiitos samoin sinne! :)

    Kiitos Astalan emäntä :) Mielenkiinnolla odottelen, millasia koristeita sinne syntyy.
    Kiitos, hyvää viikonloppua sinnekin! :)

    VastaaPoista
  11. Hienoja koruja sun poika on innostunut tekemään. Mukavia löytöjä teit taas ja toi possu on kyllä söde! Tekis taas mieli itsekin lähteä käymään kirppiksellä. Mukavaa viikoloppua sulle!!!

    VastaaPoista
  12. Kiitos Seija! Mukavaa viikonloppua myös sulle! :)

    VastaaPoista
  13. Veit Fidalle tavaraa – Hienoa!;)

    Tuo possu on hieno, just noin! En muuten edes huomannu sitä ”rumaa jälkeä”, ennen kuin aloin oikein erikseen tarkkaan katsomaan.

    Hienon rannekorun on poika värkkäillyt!:) Hyvä, että teillä on magneettilukot käytössä lasten kaulakoruihin. Jos ei käytä magneettilukkoa, niin suosittelen kuminauhaan (lycraa ne taitaa olla) tehtyä kaulakorua. Kaunis ruusupurkki! Tuo muovinenkin on kaunis, kun ei oikeasti näytä niin ”muoviselta”.

    Paula

    VastaaPoista
  14. Paula, meillä on sitä "kuminauhaakin" joskus ollu Pojan koruissa (tein joskus naamiaisiin merirosvokoruja), mutta meidän sällin touhuissa ne yleensä aina levis aika pian pitkiinsä. En oikein tiä oliko vika siinä, että se nauha vaan katkes vai pettikö mun solmu. Mikähän solmu muuten lienee oikeeoppinen esim. justiinsa tohon mainitsemaas lycranauhaan?

    VastaaPoista