30.10.2010

Sydämellisiä saippuoita

Viime yönä taas saippuakattila porisi meidän keittiössä kun opekaverin kanssa puuhasteltiin :)

Nää salmiakkisaippuat on meijän kummankin suosikit. Tuoksu on löylytuoksua. Pikkusydämet tehtiin ensin Ikean jääpalamuotilla. Lidlin  muffinssivuokaan laitettiin sitten jähmettyny pikkusydän ja päälle mustaa saippuamassaa. Ja nimenomaan päälle, koska sydän nousi, jos viereen kaato. No, saa sen takasinkin painettua ihan hyvin, mutta säästyypähän siltä vaivalta kun kaataa päälle :D Valmiit, jähmettyneet saippuat suorastaan hyppää syliin silikonimuotista, niillä on mukava tehdä. Saippuat siistittiin juustohöylällä.

Tää oli meidän alkuperänen idea. Eli ladotaan pikkusydämiä maitopurkkiin ja kaadetaan massa päälle. Se ei ollu toimiva. Ensinnäkin sydämet oli sen verran pullukoita, että ne pysy huonosti päällekkäin. Maitopurkkiin myöskin tulee liikaa kuumaa massaa (joka myös jäähtyy paljon hitaammin kun pienemmissä muoteissa) valmiin pikkusaippuan päälle, ja pikkusydän levahti aika rumasti suurimmassa osassa näitä saippuoita. Maitopurkki ei myöskään pysy nätissä muodossa, vaan kun yläosa on aukastu, niin ovat aika lailla jotain suunnikkaita tai enemmänkin jotain epämääräsen muotosia valmiina. Leikkaaminen myöskin on aika haasteellista. Se touhu ei oo yhtään mun touhua :D Maitopurkkiviritelmistä meni suurin osa uudestaan sulatukseen. Muutama ihan ok yksilö säästettiin.
Nää tuoksuu punaselle omenalle.

Tässä näkyy hyvin kun on tota yhtä juustohöylä louhinu vähän miten sattuu.


Välillä hörppästiin vähän jouluteetä ja glögiäkin. Jaanan Joulublogissa oli jokin aika sitten kuva kivoista
kuppimökeistä.
Kummituspipareita tehdessä oli tarkotus väsätä sellaset kanssa, mutta ne vaatiikin vähän enemmän valmistelua, joten tekasin kupin reunaan kurret. :)





14 kommenttia:

  1. ihania saippuoita! Meinasin kirjoittaa, että kynttilöitä, kun niitten tekeminen on itelle tutumpaa :D Ja nätti banneri sullaki :)

    VastaaPoista
  2. Upeeta, mahtavaa, nuo saippuat ovat tosi upeita ♥ Hauska idea tuo kurre kupin reunassa :D

    VastaaPoista
  3. Hienoja saippuoita ja hauskat kurrepiparit =)

    VastaaPoista
  4. Tulipa niistä kivoja :) Ja piparit ovat mainioita.

    Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  5. ihania saippuoita.... siis mitä tuoksuja yleensä näissä käytät, olen joskus ostanut ihan niitä saippuoihin tarkoitettuja ja ne ei lyllä tuoksunu ihan sille mitä piti:(

    VastaaPoista
  6. OiOi, salmiakkisaippuaa! Mä varmaan vahingossa söisin sen :P Ei vaan, mut on kyllä kivat! Pakko kyllä kohta ehtiä kokeileen saippuoiden tekoo.
    Heh, jäi muuten sillon keskiviikkona sanomatta, että oli aika hassu olo ku en ollu koskaan ennen teillä käyny, mut ympärillä oli paljo tuttuja juttuja täältä blogista, niin ihan niinku olisin ollu teillä ennenki x)

    VastaaPoista
  7. Sinä olet tosiaan innostunut saippuapuuhista:) kauniita ovat. ja kivoja lahjoina.

    Mukavaa lauantai-illan jatkoa!!

    VastaaPoista
  8. Ihania sydän saippuoita! Todella kiva idea. Nyt on pakko kysyä neuvoa. Mistä sinä saippuamassaa olet ostanut, vai ihan itsekö keittelet?? :) Tuo löytytuoksu on hyvä idea, eipä olisi itselle juolahtanut mieleen. Kerran olen piparisaippuoita tehnyt, ja haisivat niin pahalle, että piti pois heittää. Oletko jo kokeillut niitä kukkavuokia?
    Ihanaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  9. Johanna: Kiitoksia :) Puhun ittekkin välillä kynttilöistä vaikka tarkotan saippuoita :)

    Äite: Kiitos :)

    Seija: Kiitos :)

    Merja: Kiitos! Samoin sulle sinne! :)

    Mimmi: Kiitos :) Tähän asti oon ja ollaan laitettu ihan niitä saippuatuoksuja, mutta nyt sitten tota löylytuoksua. Sitten mulla ois sellanen huonetuoksu (mitä kyrryytetään lyhdyssä veden kanssa) mitä aattelin kokeilla. Jostain keskustelusta vaan netistä katoin, että tommosiakin vois käyttää. Vadelma ainakin noista saippuatuoksuista oli pettymys, ihan liian mieto. Sinopperin massa on niin voimakkaan hajusta, että tuntuu, ettei sitä peittäny millään. Lime oikeestaan ihan paras, voimakas ja raikas.

    Sari: Mahtas olla maku pettymys :D :D Aika jännä, en mielestäni kuitenkaan ihan kauheen paljoo oo meiltä kuvaillu...vai oonko...hmm..:P :D

    Liisa: Se voipi olla että Joulun jälkeen saippuat saa jäädä joksin aikaa :D :D Mukavaa puuhaa on ja tosiaan mukavinta kaverin kanssa.
    Kiitos samoin sulle! :)

    Astalan emäntä: En keittele itte. Teen mieluummin helpomman kautta, kestää intoo vähän pitempään ;) Massaa oon tilannu Lahtisen Vahavalimolta, sitten semmosesta kun Lahjapuoti (googlaten eka linkki). Jälkimmäisessä edukkaammat postikulut ainakin Jouluun saakka ;) Ja nyt sitten kaveri kävi ostamassa lisää massaa Sinooperissa. Muutkin askartelukaupat varmaan myy, ei kylläkään kaikki.
    Kukkavuokia en oo vielä kokeillu. Eilen kyllä jo vähän sormia syyhytti, mutta kun oli noi yhteiset projektit, niin en alkanu siinä ohessa enää niitä. Laitan sitten kuvaa, kun kokeilen.
    Miten sää niitä piparisaippuoita teit tai siis mistä tuoksu?
    Kiitoksia, samoin sinne! :)

    VastaaPoista
  10. Niin on ihania saippuoita,taas!
    Tuota pitääkin kokeilla, että tekee pikkusaippuan isomman sisään...
    Somat kurret oot tehny myös!

    VastaaPoista
  11. Tuli noista ensimmäisistä mieleen, kun olivat mustavalkoiset, että teit sitten omat Halloween saippuatkin!:)

    Nättejä saippuoita. Harmi että tölkissä ei saa tehtyä, niin hyvin. Kivat oravat!

    Paula

    VastaaPoista
  12. Jokohan tää kommentointi onnistuis? Olen jo monta kertaa yrittänyt, mutta ei..
    Joo, ihan tuollaista huonetuoksua laitoin. Massa vaan vääristi tuoksun niin, että ihan haisi.. :)
    Hyvää viikonalkua sinulle!

    VastaaPoista
  13. Söpöt saippuat ja nuo piparit on hauskat, pitää pian alkaakin ekat piparit tekemään :D

    VastaaPoista