18.9.2010

Testisaippuoita ja muutakin

Hain eilen postista saippuatarpeita ja tänään oli pakko kokeilla. Pieni harjotus muutenkin ihan paikallaan, varmaan joku kaheksan vuotta kun oon viimeks tehny saippuoita. Muutama juttu tulikin, joihin pitää seuraavalla kerralla kiinnittää huomioo. 
Leivostyyppisiin saippuoihin nappasin ideaa Merjalta ja Mirvalta . Kaakkua meinaan jossain vaiheessa kanssa kokeilla tolla kahvisaippuareseptillä.

Muotteina oli Tupperwaren konvehtimuotit ja alumiinisia leivosvuokia. 
Vasemmalla suklaakahvisaippuaa, vieressä valkoset vaniljasaippuoita ja oikeenpuoliset "konvehdit" kahvisaippuoita. Kahvisaippuaan otin vinkkiä Ratulasta. Oikeessa reunassa olevat leivokset on vattuvaniljaa, päällä ruusuntuoksusta kylpysuolaa. Seuraavalla kerralla kylpysuola pitää saada päälle ripeemmin, että se myös pysyy päällä. Massa jähmetty tosi nopeeta. Niitten vieressä sitten suklaakahvi-vaniljasaippuoita. Kaipaavat päälle jotain koristetta.

 
Tässä näkyy, kun pintaan jäi vaahtokuplaa. Näin se ei ehkä niin häiritte, mutta jos ois toisin päin, niin häirittis.

  

Näihin saippuoihin meni puoli kiloo saippuamassaa.

Puuhailin vähän muutakin; maalasin keittiön vitriinikaappia, alkaa oleen viittä vaille valmis. Tein omenahilloja jokusen purkin pukinkonttiin. Keskityin oikeen siihen pöljään purkkien ja kansien kuumentamiseen, ettei homehdu...:P :D. Teen sitten lähempänä Joulua niille jotain kangashattua ja etikettiä.

Sitten vähän maalasin. Ostin joku viikko sitten kirpparilta jonkun itte tekemän kynttiläsysteemin. Hintaa oli 1,50€.

Mies nyppäs noi kynttiläpesät irti ja laitto jollain massalla (oisko ollu silikonia) puuhelmet noihin rautanauloihin. Mää sitten tänään ruiskin jokusen kerroksen maalia.


 

Astioita ei tällä kertaa liimattu ollenkaan. Pysyvät  tukevasti ilmankin. Tykkään myös, että voin sitten vaihdella noihin mitä millonkin. Tällä hetkellä tuntus olevan sellaset ruusukuppo- ja kappokokoelmat, että vaihtelua saa, jos haluaa :D :D






12 kommenttia:

  1. Oijoi kuinka ihania saippuoita sulla tulikaan...siis vaan puolikiloa saippuamassaa?Mulla tuntuu että menee kuuteen muffinssivuokaan se puolikiloa..miten se on mahollista,en tiiä.. :)Mistä ostat/tilaat saippuamassan ym.tykötarpeet?
    Siis aivan ihastuttava tuo kynttilä/astiasysteemi!Hienoa työtä!
    :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mulla meni kilon möykystä puolet...piti nyt vielä oikeen funtsia :D Jos sun muffinssivuokat on jtn jättikokosia? Noi leivosvuoathan on aika matalia ja konvehdit aika pikkusia. Tilasin tarvikkeet Lahtisen Vahavalimosta, ekaa kertaa. Sillon joskus ostin muistaakseni Sinooperista tarvikkeet.
    Mielenkiinnolla odotan niitä sun saippuoita!!!
    Kiitti, tykkään aika lailla tosta kynttilä-astiaviritelmästä itekki.

    VastaaPoista
  3. Ihania juttuja olet taskin saanut tehtyä. *ihailee* Toi astiajuttu on IHANA! hiukan erilainen "tarjotin" ja pöydällä pysyy taatulla ilman liimoja. Eihän tarjouluastioita muutenkaan liimailla kii :)
    IHANAT!
    Noi saippujutut on ihania. Virpi-miniä on mullekin noita lahjoittanut, ovat vaan niin kauniita, etten ole raatsinut käyttää :)
    Mukavaa, tulevaa pyhäpäivää!
    Olen aamusta liikkeellä :)
    tuksu

    VastaaPoista
  4. Ompa kauniita saippuioita, oikein syötävän näköisiä!! Ihania joululahjoiksi.

    Kaunis on tuo kynttiläsysteemi juttu, vaihtuvat tarjoiluastiat teeman ja juhlien mukaan, wautsi.

    VastaaPoista
  5. Kuvassa näyttävät aivan suklaalta :D Ei kai Tipu ja Poika pääse niihin käsiksi :D Eihän noita raaski käyttää, kauniita ovat. Kynttilä systeemistä tuli hieno, hyvä että saa vaihdeltua kippoja, voi vaihtaa vaikka vuodenajan mukaan ♥ Paljon olet viikonaikana tehnyt, oot tosi ahkera :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tuksu :) Taidat olla aamunvirkku! Mulla on vähän samaa vikaa, etten raaski sitten käytellä mitään erikoisempia ja hienompia...mutta taitaa ehkä enempi olla silmän iloks useemmat kotona tehdyt saippuat. Meillä ainakin on nestesaippuaa käsien pesuun, kätevämpää ainakin lasten kanssa.
    Hyvää Pyhää! :)

    Kiitti Liisa :) Syötävän näkösiä on tosiaan ja sitä tässä jo vähän alettiinkin miettiin, ettei meillä ehkä voi niitä mihinkään kovin esille laittaa tällä hetkellä... :P

    Kiitos Äite :) Semmonen oikasu, että kaikki nää jutut on tehty eilen, ei viikon aikana :D :D Ja puolessa päivässä vielä koska tuli pikkusen nukuttua.. :P
    Saippuoita ei tosiaan meillä voi laittaa mitenkään esille, Poika kyllä tajuaa ettei ne oo syötäviä, mutta Tipu ei tietenkään vielä.

    VastaaPoista
  7. Ihania, tuollaisia olisi kyllä kiva saada lahjaksi. Itse en ole koskaan kokeillut saippuan valmistusta. En kyllä nää mitään vaahtokuplaa sun kuvassa. Taitaa tekijä itse vaan nähdä.

    Ratulan sivuilla oli monet ohjelman katsojat kommentoineet ja antaneet monia ideoita saippuan valmistukseen. Mikä oli ihan kiva.

    Tuo pöytäteline on kiva tai hassu, mutta ihana!<3

    Paula

    VastaaPoista
  8. Oi, miten kauniita saippuoita! En ole koskaan tehnyt itse mutta perjantaina kävin ostamassa tarvikkeita ja pitäis kokeilla :)

    VastaaPoista
  9. Voi kun hienoja.
    Täytyykin alkaa tuumailla josko itsekin tekaisisin muutaman saippuapalasen =)

    VastaaPoista
  10. Lähetän Papan mukana keskiviikkona ne kummallisen muotoiset leivosvuoat sulle, ne ovat aikas hauskan muotoisia :D Meillä ei niitä tarvita leipomuksiin kun leipuri laiskottelee :D

    VastaaPoista
  11. Syötävän ihania suklaatisaippuoita! :) Wau!

    VastaaPoista
  12. Paula, kannattaa kokeilla! Helppoo kuhan ei hosu mutta toimii ripeesti :D Luin kanssa ne Ratulan kommentit, kivoja ideoita! On siinä kuplavaahtoo, se vaaleempi alaosassa on sitä. Lisäsin suklaatuoksua kun olin kahvisaippuoita saanu tarpeeks muotteihin, sitä kun aloin sekaan laittaa, niin vatkasin siihen malliin, että tuli kuplaa.
    Hassu on hyvä ilmasu kuppokippotelineelle, sopii meille, ei niin vakavaa! :D

    Riitta, pitää tulla vilaseen millasia saippuoita väsäät! :)

    Annimuori, kivaa puuhaa on,suosittelen! Ihmettelinkin, miksen moneen vuoteen saanu tällä saralla mitään aikaseks.

    Äite, kiva! Ostin tänään yksiä toisenlaisia muotteja(en kyllä ees tiä millasia ne sun on) kanssa, saan tosi hienot vadilliset saippua"herkkuja"!

    Kodinhenki, vähän mua kyllä hirvittää kun ne on niin syötävän näkösiä, pitää vähän kattoo kelle antaa tai ainakin varotella kovasti, ettei lapset pääse ilman valvontaa näpelöimään.

    VastaaPoista